Снимки Рекордно нисък интерес към възпоменателна монета за 125 годишнина от

...
Снимки Рекордно нисък интерес към възпоменателна монета за 125 годишнина от
Коментари Харесай

Рекордно нисък интерес към възпоменателна монета за 125 г от рождението на Панчо Владигеров

Снимки 

Рекордно невисок интерес към възпоменателна монета за 125 годишнина от рождението на Владигеров.Едва 15 индивида прекараха вечерта пред централната на Българската национална банка. Тази заран също не бяха повече от 20. Това е най-ниският интерес към сходна монета от доста години насам.

Българската национална банка пуска от през днешния ден в обращение възпоменателна монета на тематика „ 125 години от рождението на Панчо Владигеров “. Тя е от серията „ Български създатели “ и е отдадена на изтъкнатия български композитор, музикант, диригент и възпитател, заяви централната банка.
Цената на двулевовата медна монета при стартиране в обращение е 54 лв.. Тиражът ѝ е 7 хиляди броя. Автор на художествения план е Светлин Балездров.
На лицето на монетата най-отгоре е изобразена емблемата на Българска народна банка с годината „ 1879 “ върху лента, под нея на нотно петолиние е изписана номиналната стойност „ 2 ЛЕВА “, а тъдява е надписът „ БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА “ и годината на емисията „ 2024 “.

На гърба на монетата е обликът на Панчо Владигеров, а тъдява е надписът ‒ „ 125 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ “.
От 11 март монетата ще се продава на две каси в централната банка – София, пл. „ Княз Александър I “ 1 и на четири каси в Касов център на Българска народна банка в София, ул. „ Михаил Тенев “ 10.

До края на работния ден на 11 март новата монета ще бъде предоставена от Българска народна банка на „ Инвестбанк “, „ Първа капиталова банка “, „ Тексим Банк “, „ Токуда Банк “ и „ Централна кооперативна банка “ за продажба в техните офиси и клонове.





Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР